Persoanele care muncesc mult timp într-o companie, la un moment dat sunt plictisite de rutina zilnică. Astfel, în dorința de a încerca ceva nou, unii nu încearcă să vorbească cu șefii pentru a fi schimbați într-o altă funcție, ci aleg să își dea demisia. Uneori, însă, așteptările mari într-o altă companie sunt date peste cap și unele persoane decid să se reîntoarcă în firma de unde s-a concediat anterior. Specialiștii în domeniu vin cu câteva sfaturi pentru cei care aleg să se întoarcă la vechiul job.
– Reia comunicarea cu foștii colegi pentru a pregăti terenul. Încearcă să vezi cum stau lucrurile: cum o duce firma, fac sau nu angajări, ce părere ar avea şeful tău despre o eventuală întoarcere? Transmite mesajul: aş dori să am o discuţie directă cu şeful, să îi explic cum au stat lucrurile la momentul deciziei.
-Pregătește-ți o istorie cu privire la motivul pentru care ai plecat din firmă. Cel mai bine e să spui că, la momentul dat, ai primit o ofertă salarială irezistibilă, dar acum îmi dau seama că nu banii contează cel mai mult, ci dezvoltarea profesională.
-Organizeză o întâlnire cu șeful. Cel mai bine e să ai o întrevedere tete a tete cu șeful tău și să nu apelezi la mesaje.
-Arată disponibilitatea de a primi un salariu chiar mai mic decât cel pe care l-ai avut. Angajatorii mereu vor încerca să te forțeze să accepți un salariu mai mic. Ca o factură pentru faptul că ai plecat pentru prima dată din companie. Însă, acest lucru nu trebuie să vă îngrijoreze, din motiv că în viitorul apropiat salariul ar putea crește și mai mult.
-Ultima, și nu cea mai puțin importantă – renunță la orgoliu. Asta înseamnă că trebuie să te faci preş în faţa oricui, dar nici să rămâi rigid şi să nu accepţi greşelile care ţi se reproşează – şi care au putea fi adevărate.
Comenteaza
Autentificarea este necesara pentru a comenta