În prezent, s-a cam pierdut acel cult al muncii din anii ’90. Oamenii preferă să stea acasă sau să meargă la muncă cu ziua, decât să aibă o stabilitate. O spune directorul adjunct al AJOFM Dâmbovița, Cezar Dincă.
”La un moment, dat nu se reușește o corespondență între cerere și ofertă, respectiv condițiile angajatorului nu sunt îndeplinite de către persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, altă dată distanța constituie un impediment, adică naveta. La un moment dat, este pusă în discuție salarizarea, care poate nu este atractivă”, a declarat Dincă.
Funcționarul mai spune că se constată o reticență a persoanelor față de angajare. ”Cred că, pe de o parte, sa cam pierdut acel cult al muncii, care era până în ’90. Cred că era mai multă seriozitate. Nu că suntem nostalgici acum, dar vorbim la modul comparativ. Asta e părerea mea. Preferă să stea fără niciun venit acasă sau poate se duc cu ziua, decât să aibă o stabilitate. Constat că, în momentul în care le oferi ceva, încep motivele. Anul trecut, am avut oferte de angajare cu angajare și subvenție. Nici acolo nu am avut succes. Eu nu am văzut o abundență pentru aceste locuri de muncă pe care le avem. Cu mici excepții, că poate unii nu se încadrează pentru condițiile solicitate”, a adăugat Cezar Dincă.
Potrivit acestuia, deși marii angajatori din județ oferă locuri de muncă, acestea nu sunt ocupate, pentru că șomerii nu se grăbesc să își arate interesul pentru oferta angajatorilor. Astfel, se pare că Arctic Găești a oferit la ultima bursă a locurilor de muncă 150 de posturi, pe perioadă determinată, ca și operator bandă, fără condiții de studii sau de vechime, cu salariu, bonuri de masă și transport, pentru care nu s-au arătat interesați. De asemenea, două firme de cablaje, una la intrarea în Ploiești și una din Pitești, au oferit același număr locuri de muncă, însă, la fel, fără succes.
Comenteaza
Autentificarea este necesara pentru a comenta