Dese ori, angajatorii în cautare de noi angajați plasează anunțuri siropoase pentru a atrage candidații. Însă, nu ar trebui să ne lăsăm atrași în cursă. Există mai multe detalii la care ar trebui să atragem atenția în cadrul interviului de angajare și care ar trebui să ne pună pe gânduri dacă mai dorim să fim angajați la acel job.

Iată câteva detalii:

  • Deși compania este una cu vechime, angajații sunt noi în funcții. Asta demonstrează că sunt efectuate foarte des schimbări de personal.
  • În cadrul interviului, angajatorul își critică angajații. Este semnul clar că vom avea un şef foarte autoritar şi temperamental, care nu ezită să-şi vorbească de rău colegii în faţa unor străini.
  • Dacă în loc de descrierea detailată a postului primim fraze vagi, fără detalii concrete, atunci cel mai probabil angajatorul nu știe ce își dorește de la candidat.
  • În cazul în care ați aplicat la un post care a fost promovat de mai mult timp sau chiar agresiv, atunci, cel mai probabil, ați făcut pasul greșit. Astfel de anunțuri ascund faptul că ori candidații se concediază la scurt timp de la angajare, ori refuză postul din start.
  • Dacă nu vezi perspective de a fi promovat în următorii ani, nu are rost să te angajezi la acest job.
  • Un detaliu important poți să-l observi la persoanele care sunt deja angajate în compania dată. Dacă ei se uită mereu în jos, înseamnă că se tem de el sau că sunt stânjeniţi de prezenţa lui, ambele variante fiind la fel de proaste.Un alt detaliu foarte important este observarea celorlaţi angajaţi. Poate că ei par foarte stresaţi sau nefericiţi, prin urmare aşa vom fi şi noi dacă vom lucra acolo. Limbajul lor corporal şi expresiile de pe chip pot spune foarte multe dacă ştim să ne uităm cu atenţie.