În ultima perioadă,angajații preferă tot mai mult să lucreze la distanță, fie că stau acasă, fie ca să odihnesc. Și patronii au început să utilizeze pe larg această metodă de muncă, luând în considerație faptul că se economisește pe resurse precum, chirie, facturi.

Munca la distanță vă oferă mai multe avantaje. Pe lângă faptul că nu sunteți obligați să aveți o rutină zilnică, prezentându-vă în fiecare dimineață la birou, munca la distanță vă oferă și posibilitatea de a avea mai mult timp liber sau chiar de a munci în mai multe locuri.

Mai jos găsiți câteva job-uri care vă pot oferi posibilitatea de a munci la distanță:

Web developer – avantajul este că nu aveţi nevoie de niciun fel de diplomă, majoritatea celor din acest domeniu fiind autodidacţi.

Asistent virtual – aceştia sunt un fel de „secretari ai viitorului”; slujba necesită destul de multă organizare, dar nu cere prea multe abilităţi.

Designer grafic – orice obiect pe care îl deţinem a trecut, la un moment dat, prin mâinile unui designer, chiar dacă doar sub forma unui proiect. Potrivit statisticilor, un sfert din freelanceri sunt designeri.

Copywriter – dacă vă place să scrieţi, atunci aceasta e meseria ideală; veţi intra, alături de mii de alţi copywriteri din lumea întreagă, în lupta pentru click-uri.

Desigur, sunt doar câteva exemple. Şi alte domenii de activitate oferă opţiuni de job-uri fără a fi necesară prezenţa la biroul ori sediul companiei.