Din cauza atentatelor din ultima perioadă din Turcia, turismul de acolo are de suferit, din cauza că turiștii ocolesc tot mai mult zona.

Ca urmare, turiștii care anterior preferau să se odihnească în Turcia, s-au mutat în Bulgaria. Ministrul bulgar pentru Turism declară că din această cauză au nevoie de mai mulți lucrători în domeniul turismului.

Potrivit oficialului, una dintre propunerile înaintate recent de Consiliu pentru Turism este de se a începe imediat recrutarea de muncitori sezonieri din afara ţării, pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor turistice în sezonul de vară şi cel de iarnă.

Astfel, ministrul a precizat că, cel mai probabil, angajările vor începe pentru sezonul de iarnă următor. Potrivit acesteia, lipsa personalului foarte bine calificat este cea mai mare problemă a sectorului.

În opinia sa, perioada de training ar trebui să fie extinsă de la 3 la 6 luni. Ea a adăugat că hotelierii organizează cursuri gratuite de învăţare a limbii şi îşi înfiinţează propriile centre de instruire.