Pe Internet găsim foarte multe oferte de muncă în străinătate, cu salarii și condiții atractive. Însă, atenție! Trebuie să tratatăm cu maximă seriozitate plecarea peste hotare și să verificăm cu minuțiozitate toate detalii despre ofertă, dar și despre compania care este intermediar.

Atunci când găsiți o ofertă de muncă și decideți să plecați în străinătate trebuie să respectați următorii pași.

În oferta de angajare trebuie să se menționeze condiții de cazare, dar și asigurarea de sănătate, pe care angajatorii străini trebuie să o ofere și care vă este de mare folos în cazul unor accidente de muncă.

De asemenea, este foarte important să verificați firma. O firmă serioasă de intermediere n-ar trebui să perceapă taxe de la cei pe care îi plasează, ci de la angajatori. Dar chiar și în cazul plății unor taxe de plasare, contractul semnat cu respectiva firmă trebuie să prevadă ca banii să fie plătiți după ajungerea la destinație. Pentru a verifica seriozitatea unei firme de intermedire și de plasare a forței de muncă, primul pas este verificarea acesteia la Inspecția Muncii.

Un alt pas important este semnarea contractului de muncă înainte de a pleca în străinătate. Mai mult,  cereți ca actul să fie redactat într-o limbă pe care o cunoașteți pentru a fi sigur că ați înțeles toate prevederile acestuia.