Cei o sută de angajați ai Fabricii de confecţii din Târgu Jiu vor fi trimiși în șomaj. Asta, deoarece din toamnă, fabrica se închide.
Potrivit liderilor sindicali, începând cu 15 septembrie, cei 100 de angajați ai întreprinderii vor primi preaviz şi vor pleca în şomaj.

 

”Am discutat cu lichidatorul şi pe tema celor trei salarii medii brute pe care noi le avem în contract şi se vor acorda aceşti bani. Fiecare salariat va primi în jur de 7000 de lei”, a declarat un lider sindical.

Fabrica de Confecţii din Târgu-Jiu a fost înfiinţată acum 60 de ani, ca sucursală a cunoscutei fabrici APACA din Capitală. La Târgu Jiu s-au cusut uniforme militare, cele pentru Poşta şi C.F.R. În ultimii ani însă, au ales să onoreze comenzi exclusiviste, pentru mari case de modă.
Calitatea produselor a fost principala carte de vizită. Cel mai scump contract a venit de la „La Perla” care a comndat o linie de lenjerie cu cristale Swarowski. Fabrica a lucrat pentru firme celebre din lume, printre care Versace și Armani.