Sute de angajaţi din cadrul unor instituţii publice din Alba intră astăzi în grevă generală din cauza salrizării. Despre acest lucru au anunțat reprezentanţi ai sindicatelor din Primăria Alba Iulia, Primăria Sebeş şi Primăria Cugir.

Acțiunea de grevă generală a fost organizată după ce negocierile cu Ministerul Muncii și Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie au eşuat.

De la Primăria Alba Iulia şi direcţiile subordonate s-a estimat că vor participa la grevă peste 250 de persoane. La Sebeş, reprezentanţii sindicatului au estimat participarea a aproximativ 170 de angajaţi ai primăriei şi serviciilor subordonate, la greva generală. La Cugir, situaţia este similară, numărul funcţionarilor fiind de aproximativ 200.
”Având în vedere eşecul negocierilor din data de 08.07.2016 pe marginea revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală din România, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) continuă acţiunile de protest, organizând în data de 12.07.2016 grevă generală cu întreruperea activităţii pe durata întregului program de lucru”, se menționează într-un comunicat al FNSA.