Circa 95.000 de persoane din Dolj, apți de muncă, nu au la moment un loc de muncă și nici nu primește vreun ajutor social. Potrivit Balanței forței de muncă la începutul anului 2015, unul din patru doljeni apți de muncă nu are serviciu.
Statisticile arată că aproximativ 95.000 de oameni nu au serviciu, nu au nici un venit și nici nu figurează în vreo statistică, dar sunt apți de muncă. Unii pot fi plecați prin străinătate la muncă, alții nu au avut niciodată un serviciu și nici nu și-au căutat unul în viața lor. Unele dintre aceste persoane pot fi angajate la negru.
Dacă raportăm numărul celor fără loc de muncă și fără protecție socială la numărul populației cu vârstă de muncă reiese că 23% din persoanele care ar putea lucra nu au nici loc de muncă evidențiat în acte și nici vreo formă de protecție socială, în cifre asta însemnând aproximativ 95.000 de persoane care nu au serviciu cu carte de muncă și nici nu lucrează în agricultură.
Trebuie de menționat faptul că numărul de 95 de mii de șomeri este în timp ce în Dolj sunt resurse de muncă impresionante. Potrivit Balanței forței de muncă, la începutul anului 2015, în Dolj existau resurse de muncă de 410.800 de persoane, din care populația cu vârstă de muncă din județ era de 405.500 de persoane, restul fiind persoane din alte județe, transferate aici ca să muncească.
Interesant este și faptul că din numărul total de 410.800 de persoane, doar 124.500 de oameni din Dolj figurau în evidențe ca fiind salariați. Practic, din resursele de muncă ale Doljului, doar o treime lucrează cu documente care să arate că sunt salariați.
Comenteaza
Autentificarea este necesara pentru a comenta