De cele mai dese ori, dorința persoanelor de a se angaja îi face să uite de detaliile la care ar trebui să atragă în timpul interviului și care eventual ar putea să-l pună pe gânduri. Este nevoie să atragi atenția la mai multe semne ale angajatorului și să te convingi că nu este unul care dorește să se înșele.

Nu acordă destulă atenție

De obicei, candidații sunt angajați în funcție de răspunsurile pe care le acordă în cadrul interviului. Iar un anagajator care nu acordă atenție la aceste răspunsuri ar putea să aibă interese ascunse.

Vorbește prea mult despre el însuși

În cazul în care angajatorul se laudă cu propriile realizări întrerupându-te pe tine din răspuns, atunci cel mai bine să eviți job-ul oferit. Cel mai probabil, angajatorul este unul narcisist și vrea mereu să fie în centrul atenției. Iar un asemenea șef ușor îți poate fura ideile declarându-le ca pe ale sale.

Adoptă o atitudine violentă

Un șef care își permite să strige la angajați chiar în prezența ta sau care trântește lucrurile nu poate să-și controleze emoțiile negative. Cel mai bine să eviți un asemenea șef.

Nu știe să răspundă la întrebări

Un lider trebuie să cunoască exact ce sarcini vei îndeplini la postul de muncă. POtrivit unor studii, dacă angajatorul nu îți spune clar ce va trebui să faci înseamnă că există posibilitatea ca acesta să îți dea și sarcini care nu apar în descrierea postului. Depinde de tine dacă ești dispus să lucrezi în plus pentru același salariu.