Interviul de angajare este un lucru stresant pentru mulți candidați. Din cauza emoțiilor, candidații pot să se blocheze atunci când oferă răspuns la întrebăril angajatorilor sau pot uita despre ce au dorit să întrebe angajatorii.

Citiți mai jos câteva sfaturi care vă vor ajuta să să obțineți job-ul dorit:

– Vobește despre experiența ta. În timpul interviului de angajare vorbește despre experiența pe care ai acumula-o anterior. Vino cu exemple concrete, care să fie ca o dovadă a experienței și capacităților pe care le ai.

-Povestește despre planurile tale legate de carieră. Vino cu planuri legate de dezvoltarea companiei, dar și a ta ca profesionist. Un candidat care are o viziune de viitor este acceptat cu brațele deschise de către angajator.

-Scrie corect. Dacă angajatorul te pune să susții o probă scrisă, impresionează-l prin aptitudinile tale în ortografie. Un specialist care cunoaște regulile principale în ortografie va fi mult mai apreciat. Dese ori, persoanele care sunt profesioniști, dar nu cunosc regulile elementare în scrierea unui text lasă impresia unor persoane prost pregătite.

-Expediază documentul de mulţumire în cel mult 24 de ore după încheierea interviului.

– Exprimă-ţi entuziasmul pentru firmă şi postul pentru care ai candidat. Încearcă să fii specific în legătură cu ceea ce te interesează, explică de ce consideri că vei fi un membru bun pentru echipă, descrie câteva situaţii care te-au ajutat să te dezvolţi şi cât de bine te descurci în lucrul în echipă.