Tot mai multe persoane placă de la locul de muncă și își lansează propriile afaceri, din dorința de a-și fi propriul șef. Dar este foarte important să cunoști în ce domeniu să investești pentru ca să nu dai greș și afacerea să-i aducă profit.

Design interior

În ultimii ani, persoanele sunt tot mai preocupate de aspectul din interiorul locuinței sale, localului pe care îl vizitează sau chiar și clinica la care se tratează. De aceea, serviciile de design interior sunt la mare căutare în ultima perioadă. Dacă vei porni o afacere în acest domeniu, cu siguranță nu vei duce lipsă de clienți.

Agricultura – culturi rare sau bio

Recent, pentru a atrage investitori în agricultură, Guvernul a anunțat despre reducerea TVA-ului pentru servicii agricole, semințe, pesticide și îngrășăminte la de la 20 la 9%. Totuși, pentru a dezvolta o afacere de succes, cel mai bine e să vă orientați spre culturi profitabile, cum sunt levănțica, cătina, trufe – și cele organice.

Comerțul online

În secolul 21, persoanele sunt tot mai ocupate și încearcă să economisească timp prin diverse modalități. Una dintre acestea este comerțul online. În pauza de cafea, seara înainte de somn, persoana poate accesa un site și găsi produsul care îl interesează. Astfel, fii sigur că dacă vei lansa un magazin online vei avea o afacere de succes pentru mulți ani înainte.

Industria IT

O afacere în IT este extrem de profitabilă în România, mai ales că țara noastră este un paradis în ceea ce privește numărul de specialiști. În plus, pentru angajaţii firmelor nou inființate din IT nu se plătește impozit pe venit, aceasta fiind o modalitate prin care statul încurajează industria.

Energia regenerabilă

Lumea este în căutarea unor modalități de a produce energie „verde”. Investițiile inițiale sunt mari, însă profitul pe termen lung este mai mult decât îmbucurător. Turbinele eoliene și panourile fotovoltaice sunt foarte profitabile în prezent, iar pe viitor acest domeniu se va bucura de și mai multe câștiguri.