Dacă cineva v-a promis un loc de muncă la Ambasada Suediei de la București și a cerut în schimb o sumă de bani, atunci fiți precauți. Aveți de treabă cu un escroc.

Recent, oamenii legii au arestat o femeie care a primit sume de bani de la mai multe persoane cărora le promitea că îi va angaja în cadrul Ambasadei Suediei.

Femeia, în vârstă de 56 de ani, declara că este angajată a Ambasadei, deținând și mai multe documente false care atestau calitatea sa de angajat al instituției. Folosindu-se de aceste documente, femeia a obținut de la o persoană suma de 14.300 de lei.

De asemenea, femeia este bănuită și de alte două infracțiuni. În perioada septembrie — decembrie 2015, a indus în eroare o femeie, prezentându-se ca fiind cetățean suedez, atașat militar la Ambasada Suediei din România și, prin promisiunea că o va angaja pe aceasta și pe fiul ei, i-a solicitat în mai multe rânduri, un total de 6.000 de lei.

Iar la data de 29 iunie, bănuita a sustras din locuința unui bărbat suma de 800 de euro și 500 de coroane suedeze, în timp ce acesta nu se afla în imobil, valoarea prejudiciului ridicându-se la suma de aproximativ 3.860 de lei.